Özel şirket yavru köpeklerin üzerine beton döktü, üç köpek öldü

Antalya’nın Kepez ilçesinde Betontaş adlı firmaya ait kamyon, çevre kanuna aykırı şekilde döktüğü betonla üç köpeğin ölmesine neden oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı şirkete adli para cezası uyguladı. Hayvanseverler sorumluların da cezalandırılmasını istiyor.

Çevre 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Antalya’nın Kepez ilçesinde sokakta yaşayan hayvanların üzerine Betontaş adlı şirkete ait kamyon atık beton döktü. Hayvanseverlerin paylaştığı görüntülerde, yavru köpeklerin hareket etmekte zorlandığı gözükürken veterinerde ilk müdahaleleri yapıldı. 

Betontaş yetkilileri, yaşanan durumun ardından hayvanseverlerden ve köpeklerin sahibinden özür dilerken klinikteki tedavi masraflarını da üstlendi.

Fakat tüm müdahalelere rağmen beş köpekten üçü hayatını kaybetti. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, Betontaş’a döküm yapılmayacak alana döküm yaptığı için idari para cezası uygularken kamyon şoförü de uyarıldı. Hayvanseverler köpeklerin ölümüne neden olan sorumlular hakkında da soruşturma başlatılmasını istiyor. 

10 Haber’e konuşan hayvan hakları savunucusu Eda Sheldon, Betontaş müdürüne ulaşamadığını anlatırken kendisine ulaşan yetkililerin ‘kaza’ nedeniyle üzgün olduklarını aktardığını belirtti. Sheldon, yaşananların bir bedeli olması gerektiğini söylerken görüntülerde kamyon şoförünün uyarılara rağmen döküm yapmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Sheldon son olarak herhangi bir cezai yaptırım olmadığı takdirde şirket önünde yaşam hakları ihlal edilen hayvanlar için eylem yapacaklarını belirtti. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.